Tekstbureau

Logo Tekstbureau VerhoefIn 1998 meldde ik me bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam, om als tekstschrijver van start te gaan en mijn bedrijf Tekstbureau Verhoef in te schrijven. Het eerste jaar werkte ik vanuit Schiedam maar met onze verhuizing naar Vlaardingen, verhuisde mijn bedrijf mee.

Eerdere start als tekstschrijver

1998 is niet het jaar dat ik startte als professioneel tekstschrijver. Al zo’n tien jaar daarvoor werd ik als mbo-docent benaderd door educatieve uitgeverij Nijgh & van Ditmar Educatief met het verzoek of ik aan de slag wilde als educatief auteur. Ik aarzelde nauwelijks; ik had meer dan genoeg ideeën over de inhoud en structuur van goed lesmateriaal. Nog altijd schrijf ik graag voor het Zorg en Welzijn onderwijs, zowel voor het mbo als het vmbo. Meer weten? Leest u hier verder over mijn educatieve schrijven, inclusief e-learning.

Lid van Auteursbond

Als educatief auteur ben ik lid van de educatieve sectie van de Auteursbond. Sinds 2019 zit ik in het bestuur van de educatieve sectie, momenteel heb ik de functie van voorzitter. Ik vind het belangrijk me sterk te maken voor de belangen van educatieve auteurs en een bijdrage te leveren aan professionalisering van het beroep en de kwaliteit van educatief werk.

Lidmaatschap van Tekstnet

Als professioneel tekstschrijver ben ik – hoe kan het ook anders – lid  van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers. Ruim vijf jaar heb ik als penningmeester in het bestuur gezeten, ook heb ik jarenlang deel uitgemaakt van de toelatingscommissie. Mijn lidmaatschap van Tekstnet garandeert opdrachtgevers niet alleen kwaliteit, maar ook een netwerk van tekstschrijvers die stuk voor stuk kwaliteit leveren.

… én andere verenigingen in relatie tot taal en schrijven

Naast lid van de Auteursbond en Tekstnet, ben ik lid van het genootschap Onze Taal

Mijn leerschool als tekstschrijver

Cursus scenario schrijven voor tekstschrijvers van TekstnetDe praktijk is de beste leerschool; voor mij gaat dat zeker op, ook al is er meer: via onder andere de Auteursbond, Tekstnet en Onze Taal volg ik workshops, bijeenkomsten en/of cursussen. Enige jaren terug volgde ik bij de Hogeschool van Utrecht de cursus Literaire Non-fictie. Ook ben ik, samen met zo’n tien Tekstnetcollega’s, naar Brussel afgereisd voor een introductiecursus Scenarioschrijven.

Samenwerking met anderen: tekstschrijvers, fotografen en vertalers

Wanneer dat nodig of wenselijk is, zoek ik binnen mijn netwerk contact met andere tekstschrijvers. De reden is simpel: twee weten meer dan één. Of het nu gaat om een goede portretfotograaf in Tuitjehorn of om een tekst- of taalvraag:  er is altijd wel een Tekstnetter die kan helpen. Uiteraard beschik ik ook over een eigen netwerk van fotografen, vormgevers, drukkers en vertalers met wie ik samenwerk.