Uw tekstopdracht

Zoekt u een tekstschrijver? Heeft u een idee dat op papier moet worden uitgewerkt? Of een tekst die herschreven moet worden? Dan overleg ik graag vrijblijvend met u over uw wensen en wat ik voor u kan betekenen. Is een redactieslag nodig? Of ligt uw behoefte bij coaching? Het kan allemaal.

Vragen rondom het schrijven van een tekst

Een aantal vragen zijn altijd belangrijk:

  • Wat wilt u bereiken?
  • Wie zijn de lezers van uw tekst?
  • Welke schrijfstijl past bij uw bedrijf, uw doelgroep en het medium?
  • Wie zorgt wanneer voor wat?

 

De briefing

Soms zijn opdrachten klein en simpel en volstaat een briefing per telefoon en mail. Maar bij grotere tekstopdrachten is het prettig om in real life tegenover elkaar te zitten en alle ins en outs van de opdracht door te spreken. Mijn ervaring is dat zo’n werkoverleg helpt om uw verwachtingen en wensen scherper te krijgen, bijvoorbeeld wat betreft boodschap en tone of voice.

Tekstofferte met afspraken

Na de briefing ontvangt u van mijn een offerte, waarin alle afspraken zijn opgenomen die ertoe doen. U moet denken aan: een beschrijving van de opdracht, plan van aanpak, tijdpad en natuurlijk ook de prijs.

Tekstschrijven is schrijven, herschrijven en corrigeren

Voor een aantal opdrachtgevers schrijf ik al jaren. Ik ken hun organisatie of bedrijf en hun wensen inmiddels zo goed dat de eerste concepttekst vaak meteen de definitieve tekst is. Bij nieuwe opdrachtgevers werkt het soms ook zo, maar als dat niet zo is, is dat geen punt.
papierafval U krijgt de gelegenheid opmerkingen te plaatsen en suggesties te geven, zodra een eerste versie van (een eerste deel van) de tekst is geschreven. Ik stuur u hierna een tweede versie waarin uw feedback is verwerkt. Is er daarna hier en daar nog een verbetering nodig? Dan ga ik opnieuw voor u aan het werk. Het doel is dat u tevreden bent over uw tekst.

Uw tekstopdracht

Zoekt u een tekstschrijver voor uw tekstproductie(s)? Wilt u bijvoorbeeld zeker van zijn dat uw klantbrief goed geschreven wordt? Dat uw advertorial mensen overtuigt, uw website bezoekers trekt of dat informatie in een folder lezer tot handelen aanzet? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Als zzp’er ben ik voor uw bedrijf of organisatie flexibel inzetbaar en u bent bovendien verzekerd van een scherp tarief. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op via de mail of de telefoon.

mail of bel voor meer informatie: info@tekstverhoef.nl; 06-12 639 667